top of page

הרגלים חדשים - אפשרי ?

"אני לא מסודרת, בחיים לא ארוץ, אין מצב שאקום מוקדם בבוקר, אני מכורה לנייד, אין לי את זה, ככה אני, זה מה יש". כמה פעמים ביום אנחנו אומרות לעצמנו את המשפטים האלה?!

כל אלו, התנהגויות שהפכו להרגל, אם את אוהבת וחיה בשלום עם הרגלים מסוימים, אין בעיה, אבל מה קורה כשההתנהגות הזו מציקה לך? היית רוצה לשנות או להוסיף הרגלים חדשים לחייך ?האם זה אפשרי?


שנה חדשה זו הזדמנות לשנות הרגלים, להוסיף או לוותר על הרגלים שכבר לא משרתים אותי. עפ"י עקרונות התאוריה האדלריאנית יש לנו כל הזמן בחירה ולכן, אם אני לא מסודרת זו בעצם הבחירה שלי (הלא מודעת) לא להיות מסודרת, כי ככל הנראה עמוק בפנים באופן לא מודע יש לי סוג של רווח ממנה.



נבין קודם, מהו הרגל ?

התנהגות שגרתית שחוזרת על עצמה באופן סדיר, שנוטה להתרחש באופן בילתי מודע או בילתי מתוכנן.

כל מה שציינתי למעלה, אלו הרגלים - התנהגויות מושרשות ושיגרתיות שאנחנו לא שמות לב אליהן במודע.

חשוב להדגיש, לא כל ההרגלים הם הרגלים לא טובים, יש הרגלים מעולים ובריאים שכדאי להשאיר.



לשבת על קפה בנחת על הבוקר בלי נייד,לפני שכולם מתעוררים זה אחד ההרגלים, בשביל "להרוויח" את זה אני "משלמת מחיר" של לקום בבוקר מוקדם לפני כולם, לי זה שווה. 



התבוננתי בשנה שחלפה, שנת הקורונה, אפשר לחשוב שאולי לא שינינו או הכנסנו דברים לחיינו ( חוץ ממסכות) ובכל זאת אימצתי הרגלים חדשים :

  1. ריצת בוקר - לפחות ארבע פעמים בשבוע, כשישה קילומטר. זה התחיל בסגר הראשון, הרצון להוציא את האנרגיה האצורה, לאתגר את עצמי ועשה לי טוב לראות שאני מסוגלת. ( פוסט על ריצה יכתב בהמשך).

2. הקשבה לפודקסטים - בזמן קיפולי כביסה, סידור הבית או הליכות בוקר (בימים שאני לא רצה) אני נהנית להקשיב לפודקסטים, בעיקר : "להנות מהדרך" עם שירלי יובל יאיר "חושבים טוב" של יהודית כץ, אמא אמא של עינת נתן והילה קורח ולאחרונה גם "פודקסט על עקבים" של דנית בן דוד. כולם עוסקים בתחומי עינין שמעסיקים אותי : פסיכולוגיה חיובית, אמהות ויזמות נשית והשילוב עם אמהות. אשמח שתשתפו אותי בפודקסטים מעניינים נוספים.


3. קריאה כל ערב של ספר לפני השינה.


4. ריקוד פעם בשבוע בקבוצת ריקוד.


5. תרגול יוגה עצמי בבית.


6. צמחונות- כמעט ששכחתי את הסעיף הזה, מרוב שהוא הפך לטבעי, כבר חצי שנה שאני צמחונית,ואני אחת שאוהבת לאכול בשר. אוכל הוא אחד הבילויים המשפחתיים והזוגיים אצלנו, אבל בראש השנה החלטתי בעקבות שאילת שאלות שלא הגיוני ומוסרי שאני אוכלת חיות, אנחנו כולנו יודעים את זה, אבל מצליחים לעשות את ההפרדה ופתאום כששאלתי את עצמי שאלות, זה היה לי ברור ואפילו לא מגרה יותר.



הכנתי רשימה של הרגלים שאני רוצה להפטר מהם ומה אני רוצה לאמץ לחיי. להתחיל את השנה בהתחדשות, רענון וסיפוק מעצמי. מה שחשבתי שאלו תכונות אופי שלי, יכולים להשתנות אם רק אבין מה הרווחתי מהם עד כה ומה ארוויח אם אפטר מהם או אשנה לטובת התנהגות אחרת.

מה אני רוצה להכניס לחיי השנה? מאילו הרגלים להיפטר ואלו הרגלים לאמץ ?


1. להיות מסודרת !! אני מפוזרת, אין מקום קבוע למפתחות, לארנק ולפלאפון וכך יוצא שבכל יום אני בבוקר מחפשת. מילת המפתח בבוקר היא "איפה".. "מי ראה", החלטתי שזהו, זה גורם לתסכול, לחיפוש תמידי, לבזבוז זמן וגם שמתי לב שכשהדברים מסודרים, אני נינוחה וממוקדת .

שמעתי רבות על סוד הקסם היפני של מארי קונדו, ממציאת שיטה לסידור בתים, והחלטתי שאני קוראת אותו כדי להבין על מה המהומה. הרעיון פשוט, להשאיר בבית רק דברים שכרגע עושים לך טוב, חפצים שאוהבים שגורמים לשמחה בלב - הדגש הוא כרגע, יתכן שיש חפצים שעשו לך טוב בעבר, או שאת מאמינה שיעשו לך טוב בעתיד ולכן את עדיין שומרת אותם, לא להשאיר בגדים שחבל לזרוק ולהפוך אותם לבגדי בית, לשים לב לאנרגיה כשאת לובשת בגד שאת לא אוהבת.

איך מסננים חפצים? המילה היפנית לריפוי היא להפעיל את הידיים - כמה יפה!! מארי קונדו מסבירה שלפני הרפואה המודרנית, האנשים האמינו שאם יניחו כף יד על המקום הפגוע זה יזרז את תהליך הריפוי. הגיוני, חיבוק, ליטוף, מגע של הורה, מסאז' רפואי. אני גם חשבתי על זה בהקשר של יצירה,פיסול, ציור, כתיבה. כדי לבחון אם אנחנו רוצים שמשהו ישאר, עלינו להחזיק אותו ולהרגיש את האנרגיה. בעקבות קריאת הספר וההחלטה שאני הופכת למסודרת, מצאתי את עצמי מסתערת על הבית, על המגרות, מסמכים, נעליים, מטבח ומעיפה המון. מה ש"קנה אותי" בשיטה, שברגע שעושים את הסדר הזה, הבית נשאר מסודר כל הזמן. רק אחרי שפועלים,מבינים על מה היא מדברת, תחושת הקלה, איורור, אנרגיה חדשה שזורמת בבית בעקבות הסדר והידיעה שמהדפים והארונות בפנים מסודרים.


הרצון להפטר מההרגל, הפכו אותי להתנהג כמסודרת. מהרגע שהבנתי שאני לא מגדירה את עצמי כמפוזרת אלא אני בוחרת להיות מסודרת, פשוט אני שמה לב להחזיר מיד כל דבר למקומו ( כי עכשיו לכל דבר יש מקום - אפילו קופסא למפתחות ולארנק) הבית לאורך כל השבוע מסודר ואין בכלל צורך לסדר בסיום היום. כרגע אני מרגישה שאני עדיין שמה לב, זה עדיין לא "הרגל להיות מסודרת" אבל עם הזמן שיחלוף גם להניח כל דבר במקומם יהפוך להרגל. אדווח בסיום שנת 2021 אם זה אכן התרחש.


2. כותבת ומפרסמת יותר - הכתיבה גורמת לי להרהר ולחפש יותר, לשאול שאלות. נהנית לכתוב כאן בבלוג, לתעד את שעובר עלי, מחשבותיי ואני הולכת להתמיד !! מבטיחה לעצמי שאכתוב כל שבועיים - על הורות, יזמות, תובנות - כל דבר שמעניין אותי ותורם לי ואני מאמינה שיכול לתרום לעוד משהי !!


3. לא מכניסה את הפלאפון לחדר שינה, לשים אותו מחוץ לחדר שינה כשאני נכנסת לישון ולהתנתק מהפלאפון עד שמונה בבוקר.


4. נוסעת לראות את הים לפחות פעם בשבוע ( כשאין סגר).




אז מאיפה מתחילים - פרקטיקה :

1.כבר עשית את זה!! הזכרי בהרגל שהיה לך בעבר ובזכות החלטה או כורח המציאות הצלחת לשנות את ההרגל הזה.


2. הכיני רשימה של הרגלים שאת גאה בהם ואוהבת - נתחילי מהיש, תרימי לעצמך.

3. הכיני רשימה של הרגלים שהיית רוצה להפטר, רשמי מה את מרוויחה מהם, - לכל הרגל יש רווח והפסד אבל כל עוד אנחנו בוחרות בו, סימן שאנחנו יותר מרויחות. לדוגמא : כשאני לא מסודרת אני מרוויחה באותו רגע מעבר לדבר הבא במהירות, תחושה של ספונטאניות, עושה מה שמתאים לי באותו רגע ( כי כשאני מורידה נעליים בבית, הדבר האחרון שבא לי הוא לעלות לחדר ולשים במגירה).

כשמשיהי מעשנת היא מרוויחה זמן לעצמה לשבת כמה דקות בהפסקת סיגריה, זה נראה אולי קול, פוזה, חברתי.

4. רשמי עכשיו למה את רוצה לוותר על ההרגל מסעיף 3. נסי לדמיין איך יראו חייך כשהוא לא יהיה יותר. אני דמיינתי שהבית יראה מסודר כל הזמן, או את הרגע שאני יוצאת מהבית ולוקחת מהקופסא את המפתחות של הרכב.

5. צאי לדרך !! זכרי שאת יכולה, כבר הוכחת לעצמך בעבר שאת יכולה. זה לא יהפוך מיד להרגל, אבל עכשיו את יודעת למה את רוצה להשמיט או להוסיף את ההרגל, את יודעת מה תרוויחי, אז פשוט תעשי זאת !! יום ועוד יום, וזה יהפוך ל... הרגל.


אשמח מאוד שתשתפי אותי בתובנות מהפוסט, על הרגלים שאת רוצה להפטר מהם או להוסיף לחייך.


שנת 2021 של בחירות נכונות .














217 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page